Košarica

0

ŽELIMIR Ž. IVKOVIĆ – ROCK U VINKOVCIMA

27,00  (203,00 kn)

ŽELIMIR Ž. IVKOVIĆ – ROCK U VINKOVCIMA

2 na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: CRK11 Category:

Opis

Autor: Želimir Ž. Ivković

Izdavač: Croatia Records

Godina izdanja: 2019.

Jezik: Hrvatski

Uvez: Meki

Vrsta djela: Enciklopedija

Broj stranica: 335

Stanje knjige: Novo

 

“Ideja o knjizi koja će pričati o lokalnoj rock-sceni začeta je prije dvadesetak godina, točnije ideja se rodila nakon čitanja knjige “Mala enciklopedija hrvatske pop i rock-glazbe” izišle davne 1994. Razočaran onime što sam u toj knjizi pročitao o našoj, vinkovačkoj rock i pop sceni, odlučio sam početi s prikupljanjem podataka, tekstova iz tiskovina, fotografija, i sjećanja onih koji su bili dio povijesti, ali i onima koji su bili još aktivni glazbenici ove, meni se činilo bogate i vrijedne scene čiji korijeni sežu u vremena kada se rock-glazba rađala paralelno s rock-scenama u bivšoj državi i šire.

U osobnom sam posjedu imao hrpetinu fotografija grupa kroz koje sam prolazio, sjećanja na vrijeme provedeno sa svim tim glazbenicima s kojima sam dijelio predivnu ljubav prema ovoj vrsti glazbe, druženja, događanja, svirke, sve je bilo vrijedno zabilježiti, jer bili smo pioniri jednog događanja glazbe za koju se mislilo da je tek hir vremena koji će nestati, kao i tada mnoge pomodne pojave i događanja. Ni sami nismo znali da ćemo biti dio kontrakulture koja još nije umrla i mnogi je još žive i u njoj uživaju.

Podatke o grupama dobivao sam i od prijatelja, poznanika, kolega glazbenika, i kolekcija podataka je rasla i rasla, imena, mjesta, instrumenti, pjevači i pjevačice, moda, sve o vremenu iz kojega je izrastala priča o lokalnoj glazbi kojoj su proricali skori kraj, rasla je i bila sve bolja kroz desetljeća u kojima neumoljivo stasa. Od nezaboravnih 1960–ih do danas, u šarenom kaleidoskopu događanja ova je glazba prolazila svoje mijene, stilove, karaktere i zvukove, tražeći savršene note i tonove, neki su od tih stilova nestajali da bi opet negdje uskrsnuli, međusobno su se križali, miješali da bi danas imali scenu koja tek opstaje, čini se da je na izdisaju, ali vjerujte, to je samo privid…”
– Želimir Ivković

Dodatne informacije

Težina 0,750 kg