Košarica

0

STRUMMER, JONES, SIMONON, HEADON – THE CLASH

27,87  (210,00 kn)

STRUMMER, JONES, SIMONON, HEADON – THE CLASH

1 na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: DAK5 Category:

Opis

Autor: Joe Strummer / Mick Jones / Paul Simonon / Topper Headon

Izdavač: Dallas Records

Godina izdanja: 2014.

Jezik: Hrvatski

Uvez: Tvrdi

Broj stranica: 384

Vrsta djela: Monografija

Stanje knjige: Novo

 

Postoje različita mišljenja o tome kako je The Clash postao slavan bend – ova knjiga donosi cjelovitu priču i svjedočanstvo je kako se sve to zaista dogodilo. Luksuzno izdanje donosi 384 stranice priče o jednom od najznačajnijih bendova svih vremena!
Knjiga je prvo službeno izdanje o The Clashu koje su osmislili članovi grupe. S jedinstvenim uvidom u arhivu The Clasha, ova ključna knjiga na jednom mjestu otkriva ekskluzivne materijale – kao što su plakati s turneja, rijetke naslovnice, umjetničke radove članova i raznoliku memorabiliju te fotografije benda iz privatnog života, na pozornici, u studiju i na putovanjima – a svaki član osobno svjedoči o svom životu u grupi. Trendseteri, ikone, revolucionari: njihova priča je natopljena mitologijom.
The Clash je bio bend kao ni jedan drugi. Pioniri britanskog punk rocka svojim subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim koncertima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili su duh vremena i postali svjetski fenomen.
Mnogi glazbeni kritičari smatraju “London Calling” jednim od najboljih rock albuma svih vremena, a njihova glazba je živa te utječe na mlade bendove i neodoljivošću privlači novu publiku. Bili su savršena četvorka samo pet godina, ali su u tom periodu objavili šesnaest strana LP vinila i sedamnaest singlova, gotovo bez prestanka su bili su na svjetskoj turneji, uvijek su bili dostupni za intervjue, uvijek su dozvoljavali obožavateljima ulazak i druženje u backstageu, nikad nisu prestali propitivati ustaljene obrasce, ne samo u glazbenom biznisu, nego i u političkom ustroju svijeta – i u pjesmama i u intervjuima.
The Clash je bio dosljedan u svojim političkim stavovima i iskreno se borio protiv autoriteta, a kako je bubnjar Topper Headon primijetio dvadeset i pet godina kasnije, politika je zaboravljena, a glazba je ostala.
Svaki član pružio je bendu jedinstveni glazbeni i politički stav, ali svi su dijelili istu želju: biti u bendu koji svira snažnu i utjecajnu glazbu.
Postoje različita mišljenja o tome kako je The Clash postao slavan bend – ova knjiga donosi cjelovitu priču i svjedočanstvo je kako se sve to zaista dogodilo.
O značaju benda i ideji da se objavi hrvatsko izdanje ove knjige, jedan od urednika, Anđelo Jurkas kaže: “Povijest rock and rolla kao vodećeg segmenta pop kulture prošlog stoljeća baratala je s puno imena čiji je rad nadilazio glazbeni utjecaj. I čupavci iz Liverpoola i bokodrmajući Elvis i Jagger Richards Glimmer Twinsi i veliki Boss i najveći Dylan i uvijek svježi Bowie i iguana Iggy Pop i crtić karakteri Ramonesi i vječna djeca AC/DC i deseci drugih klasika. Gomilana je sva sila utjecajnih bendova zbog kojih se rađalo stotine, tisuće novih sljedbenika ili imitatora. Međutim, nikada glazba nije postala toliko važnom i toliko opipljivim oblikom socijalno referentnog bunta kao trena kada su na pozornicu izašli Strummer, Jones, Simonon i Headon. Brigada nadrkanih i klasno svjesnih rebelijanaca čiji je bljesak i kunst požderao sve prije njih da bi utirao pute veličanstvenim sljedbenicima u nizu od Public Enemy, Rage Against The Machine, Asian Dub Foundation, te mora stilski neograničenih izvođača zbog kojih je glazba bar na trenutak postajala oruđem i oružjem koje je moglo mijenjati svijet.
London je pozvao, a gradovi svijeta su se priključivali. I nakon raspada benda iskra nije prestala tinjati. Pitanje je samo kada se i da li ikada opet pretvara u plamen i buktinju. Stoga nije fraza ni pamflet kada kažeš da su The Clash najbitniji bend rock and rolla svih vremena”.

Dodatne informacije

Težina 0,50 kg