Košarica

0

HRVOJE HORVAT – JOHNNY B. STULIC: FANTOM SLOBODE BIOGRAFIJA

20,00  (151,00 kn)

HRVOJE HORVAT – JOHNNY B. STULIC : FANTOM SLOBODE BIOGRAFIJA

4 na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: AZK28 Category:

Opis

Autor: Hrvoje Horvat

Izdavač: Profil

Godina izdanja: 2005.

Jezik: Hrvatski

Broj stranica: 210

Uvez: Meki

Vrsta djela: Biografija

Stanje knjige: Novo

 

Iscrpna biografija Johnnyja B. Štulića “Fantom slobode” uz obilje fotografija i ilustracija donosi sveobuhvatan prikaz karijere i života najkarizmatičnije figure hrvatskog rocka. Vođa grupe Azra jedan je od najpopularnijih i najutjecajnijih hrvatskih glazbenika svih vremena, podjednako zanimljiv fanovima, kritičarima, ali i mnogim književnicima koji ne kriju da je Štulić utjecao na njihovo pisanje.

Knjiga je koncipirana u dva dijela, poput longplejke, glavnog nosača zvuka osamdesetih, sa sedam poglavlja naslovljenih prema citatima ili parafrazama Štulićevih pjesama. Osim kritičkih analiza njegova samostalnog rada i rada s Azrom, knjiga biografski obrađuje Štulićevu karijeru, sadržava mnoge nepoznate pojedinosti iz njegova života, sjećanja suradnika i prijatelja, neobjavljene pjesme, rukopise i privatne fotografije te je najiscrpniji skup podataka dosad publiciran o Štuliću i Azri.

Rad Branimira Štulića bio je neodvojivo povezan s mnogim političkim i kulturnim žarištima u društvu, zbog čega knjiga zahvaća bitno širi prostor od striktne biografije. “Fantom slobode” cjelovito i utemeljeno objašnjava fenomen Azre i nastanak Štulićeva kulta, koji s nesmanjenim intenzitetom traje i danas, kada Štulić glazbeno neaktivan živi u Nizozemskoj.

Dodatne informacije

Težina 0,50 kg