Košarica

0

NAŠA PRIČA

Analogni zvuk nastao je iz entuzijazma dvoje zaljubljenika u gramofonske ploče – Tonija i Tatjane.

Sama ideja o otvaranju prodavaonice ploča u Dubravi bila je Tonijeva. Nakon kratke prezentacije supruzi i njezine oduševljene reakcije krenuo je brainstorming i ta je ideja dobila novu dimenziju. Odlučili smo dodati i mnoštvo dodatnih stvari osim samih ploča i na taj način objediniti sve naše interese. Odluka je pala u sekundi i bez razmišljanja, to je bilo apsolutno “da” s uskličnikom. Nakon toga zasukali smo rukave i krenuli. 

Prvi je korak bio davanje otkaza u firmi gdje je Toni radio, zatim nabava ploča, traženje i uređenje prostora i jos štošta. Uz veliku pomoć naših predivnih i nesebičnih roditelja i prijatelja, ideja i želja o otvaranju vinil shopa se ostvarila i u subotu, 10.07.2021. smo otvorili svoja vrata.

 

ŠTO VAS OČEKUJE U ANALOGNOM ZVUKU

Posjetitelje očekuje puno dobre glazbe za sva osjetila. 

Specijalizirani smo za prodaju i otkup gramofonskih ploča, prvenstveno rabljenih / second hand. No, u ponudi također imamo i posebnu “mint” policu s novim pločama.

Prostor je uređen s puno ljubavi i pažnje. Posvetili smo puno pozornosti detaljima i sitnicama. Bilo nam je jako bitno da to bude ugodan prostor pun topline u kojem će se ljudi na prvu dobro osjećati. Rekli smo da želimo biti dnevni boravak Dubrave, a upravo tako izgleda i naš prostor.

 

GLAZBA ZA SVA OSJETILA

Moto nam je „Glazba za sva osjetila“. To opravdavamo time što u ponudi imamo glazbu na gramofonskim pločama, tj. naša glazba je i opipljiva za razliku od digitalnih izdanja te zadovoljava i osjet opipa, ne samo sluha. U prodavaonici možete provesti ugodno vrijeme preslušavajući ploče, ali i čitajući glazbenu literaturu.

Ovdje možete dobiti i Quahwa kavu u više različitih okusa. Sve njihove kave su aromatizirane raznim dodacima i okusima, tako da osim opipa i sluha, na taj način nudimo i cijelo iskustvo za sva osjetila – njuh i okus. Uz kavu mora ići i neka šalica, tako da u ponudi imamo i PolonaPolona šalice s ilustracijama glazbenika. 

Za osjetilo vida pobrinula se naša predivna prijateljica i umjetnica Helena Šepl, koja je oslikala naš izlog i zid, tako da cijelo iskustvo Analognog zvuka kreće od samog ulaza. 

Zidove nam ukrašavaju i satovi izrađeni od neispravnih gramofonskih ploča što se dobro uklapa i u našu misiju da doprinesemo upcyclingu tj. ponovnom korištenju gramofonskih ploča koje bi inače završile na otpadu.

Surađujemo i s lokalnim umjetnicima čija djela, koja su vezana uz glazbu, naši kupci mogu pogledati u Analognom zvuku u vidu mini izložbe.

Dubrava je predivna i oboje je volimo. Tu smo rođeni i odrasli i jako volimo život ovdje. Ali falilo nam je neko mjesto u kvartu gdje bismo mogli uživati u glazbi te je podijeliti s drugima. Tako da smo na kraju došli do zaključka da ćemo takvo mjesto otvoriti sami.

Više o Analognom zvuku možete saznati i iz naših intervjua:

Dobro jutro, Hrvatska; Journal; Ziher; Jolie; Buro 24/7; Gloria; Muzika.hr; Dnevno.hr; Music Box

Ponedjeljak – petak
10:00 – 18:00 h

Subota
10:00 – 14:00 h